ma duży kaliber ( 7.62 mm ) i nie da się ni jak utrzymać go w jednym celu.
Możesz strzelać ogniem pojedyńczym lub krótkimi seriami i wtedy "da się go utrzymać w jednym celu". Jego kaliber nie ma tu nic do rzeczy, bo strzela amunicją pośrednią, a nie karabinową. Wszystko zależy od tego kto strzela - celność.
Nie bardzo. Najnowsza odmiana przyjęta do uzbrojenia WP to 5,56-mm kbk wz. 96C (zestaw szyn montażowych w miejscu łoża i nakładki na rurę gazową, nowa kolba o regulowanej długości stopki).
O ile się nie mylę to powstała też wersia wykonana w układzie bull-pub, chyba nazywał się kbk. Jantar.
_________________ ,,Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć''
----------------------------------
,,Wszystkie wojny są wojnami domowymi,ponieważ wszyscy ludzie są braćmi''
----------------------------------
,,Tylko umarli widzieli koniec wojny''
Witam
Nie miałem w swoich łapkach beryla wiec nie będę się wypowiadał na temat jego celności.
Strzelałem natomiast z AKMS podczas mojej "ciąży" w wojsku:P
Na 100m wszystko w okolicach 10 wystarczyło dobrze celować
co do ognia ciągłego to nie wiem bo tego nie mieliśmy, w planie szkolenia było ale jakoś nigdy nie strzelałem z ostrej czegoż innego niż 1
Celność broni zależy od umiejętności strzelca - z karabinów czarno prochowych z XVIII wieku też potrafi celnie strzelać kiedy broń była sama w sobie bardzo niecelna
I strzelałeś z tych wszystkich broni? O my gosh . Ja tam siem nie znam. Ale jakbym miał w łapkach "kałacha" i np. H&K 416 to bym napisał coś więcej niż "bardziej celny". Wcale bym nie powiedział, że z akaemesa mniej można ustrzelić. No ale to zależy na jakim levelu jesteś Jest prawda ekranu i prawda czasów w których żyjemy. Blacha na 300 m nie skłamie (A może tarcza punktowana i jakis test?). I co to znaczy słabiutko z kałacha? IMO Beryl standardowe przyrządy ma lekko gorsze, no ale mam male doswiadczenie z B ( a B. jest nowszy) o 416 nic nie powiem, bo nie w życiu tego na zywo niwe widziałem. Z różnymi opiniami sie spotykałem, ale to był nacisk na ergonomię, o punktach w dyskusji było już spokojniej.
BTW> Porównujemy dwa karabinki które dzielą EPOKI. Po prostu podaj ŚPT. I odległość. I co to znaczy dla Ciebie Słabo z AKMS.