Nikt nie ma prezentacji, ale ktoś może mieć tutaj warna.
O co ci dokładnie chodzi? Pisz co i jak, a postaramy się pomóc. Jeśli to prezentacja do szkoły to nie ma o czym nawet pisać – Wikipedia i do działanie.
W razie braku odpowiedzi 21 lutego o 12:00 post idzie do kasacji.
_________________ "I postanowiłem poznać mądrość i wiedzę, szaleństwo i głupotę. Poznałem iż również i to jest pogonią za wiatrem, bo wielka mądrość przynosi utrapienie, a kto przysparza wiedzy, przysparza i cierpień." Kazn. 1:17-18 (Księga Koheleta)
-----------------------------------------------------------
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone" Hasan ibn Sabbah.
"We're not going to just shoot the sons-of-bitches, we're going to rip out their living Goddamned guts and use them to grease the treads of our tanks. We're going to murder those lousy Hun cocksuckers by the bushel-fucking-basket." George Smith Patton Junior
No też fakt, ale komuś do SP albo gimnazjum nie polecę Machulskiego
Napisz dokładniej co jest Ci potrzebne - ponieważ broń II Wojny Światowej to dość pojemne stwierdzenie. Napisz o czym dokładnie ma być, jaka szczegółowość ma być itd. to wtedy podamy strony/źródła jakie powinny Ci pomóc.
Najprościej rzeczywiście Wikipedia do znalezienia nazw pojazdów itd. a potem wpisuj w Google te nazwy i dane bierz z innych stron byle nie z Wiki i jej kopii. Aczkolwiek ja bym polecił do tego źródło zupełnie inne - jakąś "encyklopedię uzbrojenia" w formie książkowej. Bellona swojego czasu wydawała takie zbiorcze księgi zawierające wszystkie rodzaje broni - przy czym dane były na pewno lepsze niż na takiej Wikipedii.
Słuchaj, interesuje Cię to? Znasz języki? Najlepiej Angielski... Jeżeli idzie o broń pancerną, tą starszą i dzisiejszą, masz tu forum TankNet: http://www.tank-net.org/forums/
Poczytaj, masz wątpliwości załóż temat i zapytaj etc. Ewentualnie czytaj dane techniczne, potem sobie je porównaj, wyciągnij jakieś wnioski, możesz wtedy wyrobić sobie swoją własną opinię a i przy okazji, zakres wiedzy się poszerzy. Co do samolotów, no tu niestety nie wiem gdzie mógłbyś szukać.
Tak czy owak, życzę Ci byś nie wpadł w pułapkę mitów, propagandy i bzdur na temat uzbrojenia rozsianych także w sieci (przykład czołgu M4 uznawanego jako słaby, złom, itp. a tymczasem rzeczywistość okazuje się zgoła inna, choć tu należy dostrzec pewne konteksty, oraz wziąć pod uwagę takie istotne rzeczy jak założenia taktyczno-techniczne dla tej konstrukcji... i każdej innej zaznaczam od razu).
_________________ "I postanowiłem poznać mądrość i wiedzę, szaleństwo i głupotę. Poznałem iż również i to jest pogonią za wiatrem, bo wielka mądrość przynosi utrapienie, a kto przysparza wiedzy, przysparza i cierpień." Kazn. 1:17-18 (Księga Koheleta)
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone" Hasan ibn Sabbah.
"We're not going to just shoot the sons-of-bitches, we're going to rip out their living Goddamned guts and use them to grease the treads of our tanks. We're going to murder those lousy Hun cocksuckers by the bushel-fucking-basket." George Smith Patton Junior
Windmaker Redaktor Naczelny Michał "Windmaker" Banach
Damian, nie żebym się czepiał, ale wymagasz za wiele. Masz rację z tymi mitami, błędami itd w pełni, ale to jest tylko prezentacja szkolna, więc nie sądzę aby zaistniała tu potrzeba weryfikowania danych itd. Nie będzie tam na pewno żadnych tabelek przebijalności itd w niej, więc po co utrudniać życie. Więc grunt to brać dane ogólne bez wnikania w szczegóły czy bawienia się w oceny pojazdu.
Według mnie, najlepszym wyjściem by było, gdybyś wision91, zrobił tę prezentację w jakiś sposób, a potem dał tu nam do weryfikacji i wówczas powiemy co jest dobrze, a co źle i się poprawi wszystko - mówię tylko o danych, bo my tej prezentacji nie zrobimy za Ciebie