Jak już mówimy o dziwnych pojazdach to to jest najlepsze...
Po co to komu było to ja niewiem...
_________________ W historii Polski były 2 najtrudniejsze operacje: odrewanie dupy od stołka i przeniesienie socjalizmu z dupy do serca. Ani jedna ani druga się nie udała.
Co do czołgu Ratte -Szczur to drodzy koledzy bez mitów ...23 czerwca 1942 Hitler wydal polecenie inż. Grote i Haker skonstruowania czolgu o masie 1000 ton w układzie klasycznym zakładano armaty 2x200 mm długość 32 m wysokość 10 m po wykonaniu wstepnych rysunków i kalkulacji pomysł zarzucono ..nic ponad to reszta to mity
Kolejny pomysł rodem z wariatkowa, tylko aby przypodobać się Hitlerowi
Ten czołg i Maus w 100% oddają myśl Windamkera.
_________________ W historii Polski były 2 najtrudniejsze operacje: odrewanie dupy od stołka i przeniesienie socjalizmu z dupy do serca. Ani jedna ani druga się nie udała.
Ale na tym nie koniec na bazie czołgu Ratte miało powstać działo samobieżne kal. 800 mm i masie 1500 ton
zizu ! twoja niewiedza mnie poraża to zdjecie przedstawia jeden z najbardziej użytecznych i szeroko stosowanych motocykli firmy NSU, poczytaj....
Wiem. Widziałem szkice ale nie mogę ich tutaj umieścić.