Wysłany: 2011-07-23, 18:23
Oddział: Oddziały Specjalne
Fakt. Wiem, że w przypadku zwykłego desantu dochodziło czasami do licznych strat. Ciekawe, jak to było w przypadku sprzętu. Hmm, troszkę mały off top, ale w czasie, gdy więcej grałem w Battlefield - gdy widziałem taki desant, myślałem: "ot tak, to po prostu zwykła gra, zero realiów". A tu patrz, niespodzianka.
Fakt faktem, wozy serii BMD dla Sowieckich a następnie Rosyjskich WDW stały się tym, czym Amtracki dla USMC. BMD ma jednak pewne słabostki, zabiera stosunkowo mało desantu, jest słabo opancerzony, te słabostki jednak niweluje w pewnym stopniu niezwykle silne uzbrojenie, szczególnie dwóch najnowocześniejszych wariantów BMD-3 i BMD-4.
_________________ "I postanowiłem poznać mądrość i wiedzę, szaleństwo i głupotę. Poznałem iż również i to jest pogonią za wiatrem, bo wielka mądrość przynosi utrapienie, a kto przysparza wiedzy, przysparza i cierpień." Kazn. 1:17-18 (Księga Koheleta)
-----------------------------------------------------------
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone" Hasan ibn Sabbah.
-----------------------------------------------------------
"We're not going to just shoot the sons-of-bitches, we're going to rip out their living Goddamned guts and use them to grease the treads of our tanks. We're going to murder those lousy Hun cocksuckers by the bushel-fucking-basket." George Smith Patton Junior