Wysłany: 2011-07-13, 17:45 Grupy Oddział: Oddziały Specjalne
Nie znalazłem żadnego tematu poświęconego Grupom, prócz regulaminu, którego naturalnie nie można komentować. Nie ma żadnej opcji, która umożliwi zwykłym Użytkownikom opcji automatycznego zgłaszania Kandydatury do Grupy, prócz zwykłego wniosku elektronicznego bądź na PW Forum?
Wszystkie grupy jakie obecnie funkcjonują na forum mają charakter przynależności za zaproszeniem. Wniosek składa się prosto klikając na przycisk chęci dołączenia do danej grupy - prościej nie może być już. Nie ma po co dublować systemu i robić sztuczne tematy gdzie pojawi się jedne post na rok.
Co do tworzenia grup przez użytkowników, to na chwilę obecną jest nas tak mało, że nie widzę potrzeby tworzenia miejsca na składanie wniosków. Oczywiście jest PW i kontakt z adminem i zawsze można poprosić o to.
Wg. mojej opinii grup jest wystarczająco, bo sama grupa ma być wyróżnikiem dla aktywnych bądź zasłużonych użytkowników czy redaktorów. Nie ma sensu tworzenia grup dla kliku znajomych bo z forum zrobimy choinkę.
WilczeOko napisał/a:
ędzie tu sporo nowych osób z mojego kręgu..
Na razie zaprosiłeś tylko 5 osób które razem napisały 1 post Nie będziemy tworzyć grup dla nieaktywnych użytkowników.
_________________ Celem wojny nie jest zginąć za swoją ojczyznę, tylko sprawić by tamci skurwiele zginęli za swoją...
George Smith Patton (1885 - 1945)
Retreat Hell! We're just attacking in another direction... Oliver P. Smith (1893 - 1977)
Windmaker Redaktor Naczelny Michał "Windmaker" Banach
No i temat na chwilę obecną wygląda na taki, który powinien w archiwum wylądować.
Jeśli chcesz mieć grupę dla siebie i znajomych, to napisz konkretne podanie najlepiej na PW do admina argumentując do czego taka grupa miałaby służyć i rozpatrzymy to podanie.
Na obecną chwilę grupy będą ograniczane - likwidujemy grupę Przyjaciele, bo jest niepotrzebna. Reszta grup to grupy stricte funkcjonalne, służące konkretnym celom - np. ułatwieniu moderacji strony, pracy redakcji czy odróżnieniu załogi strony od użytkowników.
--------------------------------------------------
Pozwolę sobie wtrącić taką dygresję osobistą - piszesz dużo tematów z pytaniami o małe rzecz. To samo można zrobić bez nabijania niepotrzebnie postów pisząc o tym w SB, które czytamy wszyscy, lub wysyłając PW do admina któregoś. Jednym słowem kontaktując się bezpośrednio z nami a nie poprzez temat na forum, który po napisaniu kilku postów będzie nieprzydatny i aby nie zaśmiecał działu wyląduje w archiwum.
Forum zapewnia sporo możliwości kontaktu z załogą i należy z nich korzystać, nie tylko poprzez pisanie tematów - często spamowanie ich, bo o awariach pisałeś w dwóch czy trzech tematach kiedy jeden do tego służył. Zasada użytkowania for mówi, że nie powinno się stosować archeologii - czyli odkopywania tematów. Polega to na tym, że jak nie jesteś pewien czy czegoś już na forum nie ma - a forum nasze istniejąc od 2008 roku ma sporo tematów - powinieneś poszukać tematu zbliżonego do swoich potrzeb a jeśli jest ich kilka, wybrać ten, który jest najświeższy. To akurat nie ma nic do tematu grup, ale myślę, że może być użyteczne dla ciebie.
Wysłany: 2011-07-13, 19:01
Oddział: Oddziały Specjalne
Zakładałem temat ze świadomością, że po pytaniu i odpowiedzi od razu wyląduje w archiwum. Cel był tylko jeden: by osobom nowym, które zadają pytania, móc od razu wskazać link, zamiast pisać. Ale ok, ok - będę pamiętał. Wszedłem tu - jak wiecie - by dokładnie przestudiować, co jest na Forum. Poznanie umożliwi mi szerszą współpracę. O uwagach oczywiście pamiętam. Zamierzam się oczywiście do nich stosować..
Związku z tym zamykam temat i wywalam do zakurzonego archiwum.
_________________ Celem wojny nie jest zginąć za swoją ojczyznę, tylko sprawić by tamci skurwiele zginęli za swoją...
George Smith Patton (1885 - 1945)
Retreat Hell! We're just attacking in another direction... Oliver P. Smith (1893 - 1977)