Wysłany: 2011-02-19, 14:37 [Portal] Awaria Oddział: Wojska Lądowe
W zeszłym tygodniu, 17 lutego miała miejsce awaria portalu. Spowodowane to było faktem, że miała miejsce migracja serwerów w wyniku której uszkodzeniu uległa baza danych forum i portalu. Niestety uszkodzenie bazy danych było na tyle poważne, że musieliśmy przywrócić forum z backupy z dnia 12 lutego. Na chwilę obecną nie udało nam się jeszcze przywrócić do życia portalu, ale sądzę, że nie zajmie to dużo czasu.
Dodatkowo przez kilka dni mogą występować problemy z logowaniem na forum przez panel szybkiego logowania znajdujący się w top strony. Proszę zatem logować się przez przycisk logowania (Zaloguj) znajdujący się w menu forum - poniżej panelu logowania. Spowodowane to jest tym, że wprowadzamy na forum poprawki bezpieczeństwa, które będą chroniły użytkowników przed coraz częstszymi w ostatnim czasie problemami z blokowaniem kont przez błędne próby logowania.
Wszystko powinno powrócić do normy w przeciągu najbliższego tygodnia. Za wszelkie utrudnienia przepraszamy, ale nie mieliśmy wpływu na to co się działo i zdani byliśmy na działania naszego hostingodawcy.
Proszę zatem o cierpliwość i zgłaszanie do mnie wszelkich błędów w działaniu strony, problemów z logowaniem czy też braków w treści i innych błędów.
Logowanie na forum zostało już poprawione. Powinno to wyeliminować wszelkie problemy z blokowaniem kont a także wyeliminować pojawianie się na forum botów.
Wysłany: 2011-07-13, 14:18
Oddział: Oddziały Specjalne
Po zmianach na portalu, w ciągu dwóch dni - dwa razy już u mnie pojawił się biały ekran z "error". Trwało to parę minut. Czy to może coś mieć wspólnego z w.w. awarią / awariami?
Wysłany: 2011-07-13, 14:23
Oddział: Oddziały Specjalne
Na drugi raz zrobię screen - pojawiała się nazwa jednego z Użytkowników / Redaktorów / czy Administratorów. Tekst był w języku angielskim. Teraz nie określę tego, nie chcę wprowadzić w błąd.