Wysłany: 2010-06-02, 09:16 Konkurs filmowy Oddział: Wojska Lądowe
Witam częśc administracji wie że od dłuższego czasu planuje zrobić konkurs filmowy, napisałem częsciowy regulamin, odnoszący się tylko do samego filmu. Przeczytajcie go i zastanówcie sie co jeszcze dodać, zmienić.
Cytat:
1. Tematyka filmu musi być związana z historią, wojskiem lub militariami.
2. Każdy film musi zawierać intro przygotowane przez Nas: http://vimeo.com/11964923
3. Format zapisu: mpg, avi, wmv.
4. Maksymalny rozmiar pliku 2 gb.
4. Maksymalny czas filmu to 8 minut.
5. Do czasu oficjalnej publikacji przez portal Militis.pl film nie może być nigdzie zamieszczony.
6. Filmy oceniane będą zarówno przez jury, jak i użytkowników forum.
7. Za pierwsze 3 miejsca uczestnicy otrzymają nagrody w postaci zestawów książek ufundowanych przez wyd. Rebis i Erica.
8. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do przyznania innych nagród dodatkowych za ciekawe pomysły.
9. Scieżka dzwiękowa nie może łamać praw autorskich.
10.Do filmu musi być dołączony plik txt który będze zawierał:
imie i nazwisko autora, email, materiały wykorzystane, soundtrack.
Michał czy jest możliwośc stworzenia oddzielnego ftp gdzie konkursowicze mogliby wrzucać swoje filmy? Tylko takie konto ftp musiałoby mieć chwilowo zablokowane edycje i sciąganie plików, tylko upload a po zakończeniu okresu na wrzucenie filmiku włączyłbyś ściąganie i zmienil haslo.
_________________ Celem wojny nie jest zginąć za swoją ojczyznę, tylko sprawić by tamci skurwiele zginęli za swoją...
George Smith Patton (1885 - 1945)
Retreat Hell! We're just attacking in another direction... Oliver P. Smith (1893 - 1977)
Windmaker Redaktor Naczelny Michał "Windmaker" Banach
Z tym ftp, mogę zrobić wydzielony fragment dla filmów ale: nie mogę do końca zabezpieczyć go - musiałbym pomyśleć jak to zrobić najpierw, aby ograniczyć dostęp do loginu i hasła. Dalej problem co z ocenianiem - to będą tylko pliki, a aby je oglądać, to będzie je trzeba ściągać, i problem w tym, że może to w przypadku np. 10 filmów zrobić nam problemy transferowe - wielkośc takich filmików to jednak kilkaset mega - 2 GB odpadają w ogóle dla nas bo serwer tego nie wytrzyma, zresztą umieszczenie nawet na naszym ftp pliku powyżej 1 GB zajmie trochę czasu - ja na swoim internecie taki plik umieszczałem jakieś 5 godzin - nikomu się nie będzie chciało tego robić.
Póki co o ile wiem, to Rafał pracuje nad wstępniakiem do filmików, więc sądzę, że jak to zrobi to wówczas będzie można pomyśleć o starcie - co do ftp, to tak jak wspominałem mogę zrobić miejsce, ale nie jestem zwolennikiem takiego wyjścia ze względu na transfery. Proponowałbym jednak wystartować z tym konkursem po uruchomieniu nowego systemu - dzięki czemu łatwiej będzie zrobić to na stronie. A co do nowego systemu, to już moja działka.
No intro jest już gotowe, a co do ftp to zależy mi aby administracja miała do tych filmików dostęp aby można się potem podzielić uploadem na nasz kanał bo jednej osobie to strasznie dużo czasu zajmie.
_________________ Celem wojny nie jest zginąć za swoją ojczyznę, tylko sprawić by tamci skurwiele zginęli za swoją...
George Smith Patton (1885 - 1945)
Retreat Hell! We're just attacking in another direction... Oliver P. Smith (1893 - 1977)
Windmaker Redaktor Naczelny Michał "Windmaker" Banach
Możemy to zrobić tak, że dam dostęp, ale filmiki po umieszczeniu natychmiast wszyscy ściągamy a ja potem usuwam je z ftp. Ale tak jak mówiłem - dopiero po zmianie systemu, i uporządkowaniu ftp - bo mamy trochę nadprogramowych plików tam, które trzeba usunąć.