Wysłany: 2008-04-03, 21:18 Zdjęcia. Oddział: Wojska Lądowe
Na innych forach, jeśli chcę zamieścić np. zdjątko, klikam w opcje "odpowiedz". Pojawia się wtedy opcja "przeglądaj".
Mogę wtedy wstawić jakiś plik (zdjęcie).
Pzdr
_________________ jestem
Windmaker Redaktor Naczelny Michał "Windmaker" Banach
Do umieszczania miniaturek czy zdjęć można używać fotosika-prostego w obsłudze hostingu po polsku http://www.fotosik.pl/ .
Opcja "dodaj zdjęcie" jest widoczna prawie na środku ekranu.Można dla ułatwienia założyć sobie konto, ale nie jest to konieczne. Po wgraniu zdjęcia po prostu kopiujemy potrzebny nam kod wybierając go z kilku wyświetlonych. Kody są dokładnie opisane np. "Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze):" czy też "Pełen rozmiar na forum:". Taki kod wklejamy do naszego posta i to wszystko, dla pewności możemy w podglądzie sprawdzić czy wszystko działa. Należy pamiętać aby duże zdjęcia zamieszczać jako miniaturki (pierwsza z podanych przeze mnie opcji) jeżeli ktoś zechce to ją sobie powiększy, a duże zdjęcie potrafi czasem rozsadzić obraz.
_________________ Jeniec wojenny to człowiek, który próbuje zabić ciebie i mu się to nie udaje, a potem prosi ciebie, żebyś nie zabijał jego.
Windmaker Redaktor Naczelny Michał "Windmaker" Banach
Ja mogę dodać, że w przyszłości planuję wprowadzić na forum modyfikację, która automatycznie miniaturyzowałaby zdjęcia + możliwość ich wgrywania na nasz serwer. Zaznaczam jednak, że nie wiem obecnie czy takowa modyfikacja jest dostępna a nawet jeśli to pewnie wymagać będzie dostosowania.
Wszelkie zmiany modyfikacyjne skryptu planuję wykonać pod koniec maja/połowa czerwca.
Wysłany: 2011-07-13, 20:55
Oddział: Oddziały Specjalne
A czy można umieścić zdjęcie w PODPISIE, choćby z ograniczonymi rozmiarami? Pytam się, bo akurat nie mam głowy do tego, jak to zrobić. A może mogą zrobić to tylko Administratorzy u siebie?
Wysłany: 2011-07-13, 21:04
Oddział: Oddziały Specjalne
A może jakaś skromna instrukcja? Ogólnie ogarniam wszystko, jeśli chodzi o obsługę techniczną w takich miejscach, lecz z tym mam do czynienia akurat pierwszy raz. Informacja pomoże z pewnością innym, którzy będą chcieli zadać to samo pytanie - kiedyś.